به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عبد الله بن محمد آل شیخ» رئیس مجلس عربستان سعودی در دیدار «محمدسعید عبید الله اف» رئیس مجلس ملی تاجیکستان گفت: «ریاض» برای ساخت مجمع پارلمانی در این کشور سرمایه گذاری خواهد کرد.
عبید الله اف اظهار داشت: ساخت پارلمان توسط عربستان در سفر «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان به ریاض توافق شده بود.
بنا به اطلاع کمیته ساختمان و معماری تاجیکستان، طرح «مجمع پارلمانی» در حال حاضر آماده است و این ساختمان بایستی در شهر دوشنبه در مقابل «باغ رودکی» بنیاد شود.
روابط سیاسی بین تاجیکستان و عربستان سعودی در 22 فوریه سال 1992 برقرار شد و در سال 2008 تاجیکستان نسبت به افتتاح سفارت خود در ریاض اقدام کرد.
عربستان سعودی در ابتدای سال 2010 سفارت خود در شهر دوشنبه را افتتاح کرد و در یک سال بعد «بندر محمد جمیل» به عنوان نخستین سفیر این کشور استوارنامه خود را به رئیس جمهور تاجیکستان تقدیم و رسما فعالیت خود را آغاز کرد.
طی 24 سال برقراری روابط بین 2 کشور، امامعلی رحمان 3 بار به عربستان سعودی (در سالهای 1997 و 2001 جهت انجام سفر رسمی و در سال 2005 جهت شرکت در نشست اضطراری سران سازمان کنفرانس اسلامی) سفر کرده است.
آسیای مرکزی و تاجیکستان که اکنون بعنوان یکی از مناطق دارای استعداد جذب جریان افراط از آن نام برده میشود، طی چند سال اخیر، به شدت مورد توجه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی قرار گرفته است.
سرمایه گذاری 180 میلیون دلاری قطر در تاجیکستان، انتقال مهاجران کاری تاجیک و ازبک به قطر، کمک به ساخت بزرگترین مسجد آسیای مرکزی در قزاقستان، ساخت بزرگترین شهرک صنعتی و تجاری در دوشنبه و ارائه وامهای کلان اقتصادی بلاعوض یا با سود کم از سوی سعودی به کشورهای منطقه، تنها بخشی از اقدامات و فعالیتهای کشورهای عربی در آسیای مرکزی در حوزه اقتصادی قلمداد میشود.
این گونه فعالیتها در حالی است که به اعتقاد کارشناسان، برای کشورهایی مانند قطر و عربستان، سرمایه گذاری در کشورهای دور دستی مانند آسیای مرکزی چندان با توجیه اقتصادی صورت نمیگیرد.
فعالیتهای قطر در آسیای مرکزی بخصوص تاجیکستان و ازبکستان که دارای پیشینه مذهبی هستند، فقط به روابط اقتصادی منجر نمیشود؛ این کشور با توجه به ثروتی که در اختیار دارد، در دیگر بخشهای اساسی این کشورها نفوذ کرده و اهداف مخفی خود را دنبال میکند.